23 Mart 2009 Pazartesi

Googlede Büyük istifa

Google'ın tasarım ekibinin başındaki isim Douglas Bowman istifa etti

Google'ın tasarım ekibini son üç yıldır yöneten Douglas Bowman, işi bırakma karar aldı. Kişisel blog'unda kendisine bu kararı aldıran sebepleri sıralayan Bowman, başını en çok ağrıtan şeyin "söz konusu tasarım bile olsa, kararların toplanan verilere dayandırılarak alınması" olduğunu söylüyor.

Başında bulunduğu tasarım ekibinden çok memnun olduğunu tekrar tekrar belirten Bowman, yaptıkları tasarımların karar aşamasına geldiği anda tıkanmasından çok rahatsız olmuş belli ki. Bowman'ın konuya verdiği bir örnek ise şöyle; "Tasarımdaki bir öğenin mavi renk olmasını istediğimizde, hangi tonda mavinin kullanılacağına toplanacak verilerin karar vermesi isteniyor. Bu veriler ise 41 farklı ton mavinin arasından belirlenmeye çalışıyor, bu küçük detaylarla uğraşmaktan bıktık."

Bowman'a "Daha da gelmem Google'a!" dedirten son olay ise, kullanmak isteği bir çerçeve tasarımında genişlik olarak 4 yerine 5 piksel seçmesi konusunda mantıklı bir açıklama getirmesinin istenmesi olmuş. "Bu işe girerken çok hevesleydim, milyonlarca kişinin kullanacağı tasarımlar yapmak büyük bir fırsattı benim için, ancak mühendislerle dolu bir şirkette tasarımın sanat yerine matematikle ölçülmeye çalışılacağını düşünememişim," diyerekten istifasını basmış kendileri.

0 yorum: